Europese Raad - Ruim baan voor de eurolanden en hun rotsblok!

Published on 24 March 2011 at 17:57

Europese Raad

Ruim baan voor de eurolanden en hun rotsblok!

La Tribune

De Europese toppen die sinds het begin van de Griekse crisis belegd zijn, hebben niet voorkomen dat Europa nog dieper is weggezakt in de recessie en de politieke crisis. De top van 24 maart zal daar geen verandering in brengen, schrijft La Tribune. Er zijn maar twee oplossingen voor de impasse: de schuldenlast van de landen met de grootste schulden verlichten of hen uit de eurozone zetten.

 

Europese Raad

De vlucht naar voren

Presseurop

Op 24 en 25 maart komen de zevenentwintig EU-landen bijeen voor een Europese top die voornamelijk gewijd zal zijn aan het ‘gezamenlijke antwoord’ van de Unie op de crisis in de eurozone - te beginnen met het europact. Maar de Europese pers betreurt de opschorting van de discussie over de hervorming van het Europese noodfonds en de opkomst van een Europa met twee snelheden.

 

Debat

Tegen Monbiot en zijn lofzang voor kernenergie

Presseurop

Naar aanleiding van de kernramp in Fukushima publiceerde Presseurop een zeer uitgesproken stuk over kernenergie. Dit artikel, geschreven door de bekende Britse milieu-activist George Monbiot, opende een breed Europees online debat. De Duitse schrijfer en natuurkundige Ralf Bönt schreef als tegenreactie een artikel waarin hij de cynische toon van Monbiots ideeën in stukjes hakt.

 
 

Verenigd Koninkrijk

Autovriendelijke bezuinigingen

The Daily Telegraph

 
 

Banken

Bonussen ook in België onder vuur

De Morgen

 

Receive the best of European journalism straight to your inbox every Thursday

Categories

Was this article useful? If so we are delighted! It is freely available because we believe that the right to free and independent information is essential for democracy. But this right is not guaranteed forever, and independence comes at a cost. We need your support in order to continue publishing independent, multilingual news for all Europeans. Discover our membership offers and their exclusive benefits and become a member of our community now!

Are you a news organisation, a business, an association or a foundation? Check out our bespoke editorial and translation services.

Support independent European journalism

European democracy needs independent media. Join our community!