EU-top - Is Merkel de timmerman die de sleutel kan maken?

Published on 11 March 2011 at 16:57

EU-top

Is Merkel de timmerman die de sleutel kan maken?

The Economist

Op 11 maart komen de regeringsleiders van de eurolanden in Brussel bijeen om een uitweg te zoeken uit de economische crisis. Het lijkt erop dat er slechts één vrouw is die kan voorkomen dat de EU in twee concurrerende blokken uiteenvalt. Maar is Angela Merkel wel opgewassen tegen die taak?

 

Griekenland

De grote volkswoede

To Vima

Na een jaar van ingrijpende bezuinigingsmaatregelen heeft de Griekse regering nog steeds te maken met hoofdbrekende economische en politieke problemen en geven de burgers steeds meer blijk van hun wantrouwen in de politiek, aldus een ongeruste commentator.

 

Interview

Saviano: “De maffia verovert de Balkan”

Foreign Policy România

De Italiaanse maffia koloniseert de Balkan en Oost-Europa, schrijft de auteur van de onderzoeksroman Gomorra. In Roemenië, bijvoorbeeld, beheersen ze de prostitutie-industrie, een netwerk dat zicht uitstrekt tot in Italië en ook expert is in drugshandel en witwassen van geld.

 
 

Libië

Soloactie Sarkozy verdeelt EU

Presseurop

 
 

Roemenië

Expert in bestedingen structuurfondsen

Jurnalul Naţional

 
 

Cartoon

Beslissende top

Giannis Ioannou
 

Receive the best of European journalism straight to your inbox every Thursday

Categories

Was this article useful? If so we are delighted! It is freely available because we believe that the right to free and independent information is essential for democracy. But this right is not guaranteed forever, and independence comes at a cost. We need your support in order to continue publishing independent, multilingual news for all Europeans. Discover our membership offers and their exclusive benefits and become a member of our community now!

Are you a news organisation, a business, an association or a foundation? Check out our bespoke editorial and translation services.

Support independent European journalism

European democracy needs independent media. Join our community!